Ved at klikke på "Accepter" accepterer du lagring af cookies på din enhed for at forbedre navigation på hjemmesiden, analysere brugen af hjemmesiden og assistere i vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information.

5 TIPS TIL RENGØRING AF DIT BADEVÆRELSE

5 TIPS TIL RENGØRING AF DIT BADEVÆRELSE

direktøren på kontoret

Rengøring har aldrig været vigtigere, og bakterier trives sjældent bedre end på dit badeværelse. De fleste gør deres badeværelse rent 1 gang hver uge eller hver 14. dag. Men det er ofte ikke nok til at komme i bund med alle bakterierne. I denne guide får du vores bedste tips til at komme i bund med bakterierne en gang for alle. Hvis du har brug for hjælp til rengøring af din virksomhed, kan vi hjælpe med vores effektive desinficerende spray.

Inden vi starter med at beskrive vores tips, vil vi anbefale dig at bruge desinficerende spray på toilettet generelt. I disse tider er det især vigtigt at fjerne bakterier, og dette kan gøres forebyggende for hovedrengøring med en desinficerende spray.

TIP TIL RENGØRING AF HÅNDVASK

Når du skal rengøre din håndvask anbefaler vi, at du bruger en mikrofiberklud. Disse fjerner flere bakterier effektivt med de rette rengøringsmidler.
Når du rengøre din håndvask grundigt er det vigtigt, at du skiller håndvasken ad, så meget som muligt. Her kan det anbefales at sætte en spand under håndvasken, for at undgå vand og skidt på gulvet.

Husk: Hvis dit apparatur og håndvask kan tåle syre, kan du med fordel bruge universalrengøringsmiddel med afkalkningsmiddel i. På den måde slår du to fluer med et smæk – både afkalkning og rengøring.
Hvis filtret i vandhanen ikke kan tages af kan du gøre følgende: Tag en vatrondel med fortyndet eddikesyre om vandhanens udløb. Bind en elastik om vandhanens udløb med vatrondel og lad det sidde i et kvarter. Skyl efter med koldt vand.

TIP TIL RENGØRING AF FLISER

Hvis du vil fjerne kalk på dine fliser i badeværelset skal du have fat i en syre. Vi anbefaler eddikesyre eller citronsyre. Du kan få flere afkalkningsmidler, hvor disse syrer er inkluderet. Et andet tip er, at du kan bruge bagepulver blandet med vand, og en tandbørste til at skrubbe med. På den måde kan du komme ind i de små kroge af dit badeværelse.
Hvis du vil have en nem måde at rengøre badeværelsets vægge kan du bruge en sprayflaske med vand, rengøringsmiddel og citronsaft. Fyld en sprayflaske halvt op med varmt vand og en smule sæbe. Tilsæt et skvæt citronsaft og du vil se en effektiv blanding, der gør dine fliser renere end nogensinde før.

Husk: Hvis du har natursten på dit badeværelse, må du ikke bruge rengøringsmidler med syre.

TIP TIL RENGØRING AF AFLØB

Når du skal rengøre dit afløb på dit badeværelse kan det være en god ide, at skille afløbet så meget ad som muligt. Det er vigtigt, at du løsner skruerne på vandlåsen, og fjerner hårene. Efter du har fjernet hårene skal du skylle risten med varmt vand og rengøringsmiddel.
Hvis dine afløb fortsat lugter efter din rengøring, kan du bruge rodalon. Hvis du hælder rodalon ned i afløbet vil det tage lugten. Alternativt kan du købe en stærk basisk afløbsrens og sætte afløbet i blød nogle timer. Husk at skylle efter med koldt vand efter du har samlet afløbet igen.
Du kan også tage en liter kogende vand og en spiseskefuld soda, og hælde det i dit afløb. Dette vil også fjerne bakterier og kalk.

Husk: Du skal anvende handsker, når du håndterer basiske rengøringsmidler.

TIP TIL RENGØRING AF TOILET

Et af de områder med flest bakterier på dit badeværelse er selve toilettet. Her kan du komme langt med almindeligt universal rengøringsmiddel til overfladerne. Hvis dit toilet har en kalkrande, der hvor vandet løber ned i toilettet, kan du også her bruge citronsyre. Hvis kalkranden er ekstra krævende, kan du bruge en grydesvamp til at skure. Selvfølgelig skal grydesvampen smides ud efterfølgende.

Du kan også tage en blanding med citronsyre og hælde i toilettet, og lade det stå i en times tid. Når du skyller ud, vil kalken være opløst. Dette er især effektivt ved brune/gule striber langs kanten, som skabes på grund af okker i vandet.

TIP TIL RENGØRING AF BRUSEHOVED

Vi ser ofte at brusehoveder bliver hvide på grund af kalk. Ligesom eksemplerne ovenfor kan du her bruge citronsyre og eddikesyre. Vi anbefaler citronsyre, da det er det er mest effektivt. Hvis dit brusehoved er ekstra forkalket kan du lægge brusehovedet i blød i max 6 timer.

Husk: Hvis nogen af fugerne på dit badeværelse kommer i kontakt med citronsyre, skal du sørge for at rense dem efterfølgende med rigeligt af koldt vand. Fuger kan nemlig blive utætte på grund af citronsyre, så det er vigtigt at du er grundig.

Hvis du har brug for rengøring af badeværelser, eller andre arealer i din virksomhed er du meget velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud. Vi har mange års erfaring med effektiv rengøring af alle typer af rum.