Ved at klikke på "Accepter" accepterer du lagring af cookies på din enhed for at forbedre navigation på hjemmesiden, analysere brugen af hjemmesiden og assistere i vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information.

6 BAKTERIEFÆLDER DU OVERSER I DIT HJEM

6 BAKTERIEFÆLDER DU OVERSER I DIT HJEM

direktøren på kontoret

Der er for tiden stort fokus på rengøring på grund af Corona. Aldrig har bakterier været talt så meget om – og de fleste gør i dag mere rent end de plejer. Men kommer du omkring alle de steder, hvor bakterier faktisk ophober sig? Med garanti ikke. Der er utallige steder i dit hjem, hvor du sikkert ikke er klar over hvor mange bakterier der egentlig gemmer sig.

1. SALT OG PEBERBØSSER

Du bruger dem sikkert hver eneste dag – måske endda flere gange om dagen. Dine gæster låner dem, hvis du har sådan nogen på besøg, gerne i forbindelse med indtagelse af mad, og dermed med spredning af bakterier. Du tørrer sikkert spisebordet af efter selve måltidet, og her anbefaler vi, at du tager salt- og peberbøssen med hver gang.

Hvordan rengør jeg det bedst?

Tag dit favorit rengøringsmiddel på en våd klud, vrid begge dele, og tør salt- og peberbøsserne af. Du kan også nøjes med at bruge opvaskemiddel. Hvis du vil være ekstra grundig, kan du tømme salt- og peberbøsserne for indhold og give begge dele en tur i opvaskemaskinen. Vi anbefaler, at du gør dette en gang i måneden.

2. BAG REDSKABER & REDSKABS-HOLDERE

Når du fx tørrer af i køkkenet efter madlavning eller ved håndvasken på toilettet pga. spildt tandpasta skal du endnu en gang huske, at bakterier ikke blot er dem, som du kan se med det blotte øje.

Der bevæger sig også bakterier ind bagved køkkenredskabsholdere, kaffemaskiner, og tandbøsteholdere. Derfor anbefaler vi, at du mindst en gang om ugen tager disse elementer væk og rengør bagved og rundtom disse.

Hvordan rengør jeg det bedst?

Flyt elementerne i det område, som du gerne vil rengøre. Det kan f.eks. være kaffemaskinen, køkkenredskabsholder, brødrister, tandbørsteholder, håndtaget på tandbørsten og lignende. Tag dit favorit rengøringsmiddel på en våd klud, vrid kluden og tør overfladerne af. Vi anbefaler også, at du tørrer selve elementerne af.

3. DIT TASTATUR PÅ COMPUTEREN

Både mange offentlige ansatte og ansatte i private virksomheder arbejder hjemme i øjeblikket på grund af corona-virussen. Når du udfører dit arbejde på din arbejdsplads står du ikke selv for rengøringen. Men ved hjemmearbejde er det tværtimod dig selv, som skal rengøre din “arbejdsstation”. Det kan være svært at være lige så grundig som en professionel rengøringsmedarbejder, og derfor ophober der sig ved de fleste skidt og snavs f.eks. ved computeren. Vi anbefaler, at du tørrer din computer, især dit tastatur af en gang om ugen.

Hvordan rengør jeg det bedst?

Tag en våd klud, evt. med lidt rengøringsmiddel på, og vrid den ekstra hårdt. Det er meget vigtigt, at selve kluden ikke er for våd, idet det kan skabe en kortslutning, hvis der kommer vand ned i elektronikken. Tør overfladerne grundigt af. Ved tastaturet kan du herefter tage en vatpind eller en vatrondel, hæld husholdningssprit på, og kom godt ned mellem tasterne. Du kan herefter vende det på hovedet til tørre en times tid efter, for at være helt sikker på, at der ikke kommer vand ned i.

4. DINE STIKKONTAKTER

En af de områder, som de færreste tænker på ift. rengøring er stikkontakterne. Mange stikkontakter bliver trykket på flere gange om dagen, og derfor kommer der mange forskellige bakterier på disse. Husk derfor at tørre stikkontakterne af,  når du alligevel er i gang med rengøringen.

Hvordan rengør jeg det bedst?

Vrid kluden op med rengøringsmiddel, ligesom du normalt ville gøre, og tør stikkontakterne af. Du kan tage en vatpind og tørre af langs kanterne, hvis du vil være ekstra grundig.

5. RENGØRING AF SKRALDESPANDE

Mange tænker på rengøring af skraldespande som at tømme indholdet. Men skraldespande kan faktisk indeholder utallige bakterier på selve indersiden og ydersiden af spanden. Derfor anbefaler vi, at du ca. en gang i måneden tørrer selve skraldespanden af.

Hvordan rengør jeg det bedst?

Tag den klud, som du alligevel bruger til rengøringen og tør skraldespandene af på både ydersiden og indersiden. Hvis du vil være ekstra grundig, kan du tage selve plastikholderen og give den en tur i opvaskemaskinen.

6. RENGØRING AF DØRGREB OG DØRHÅNDTAG

I disse corona-tider er det vigtigt, at du er særligt opmærksom på de steder, som mange rører ved ofte. Det kan f.eks. være dørgreb og dørhåndtag. Måske husker du at tørre dørhåndtagene af, men vi anbefaler faktisk at du bruger husholdningssprit til at fjerne flest mulige bakterier.

Hvordan rengør jeg det bedst?

Tag en tør, ren klud og hæld en sjat husholdningssprit på. Tør herefter alle de områder af, som man oftest rører ved i løbet af dagen. Det er f.eks. dørhåndtag, trappegelændere, vandhaner, fjernbetjeningen og trykknappen på toilettet.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL RENGØRINGEN AF DIN VIRKSOMHED?

Vi har nu gennemgået nogle af de mest gængse oversete områder i forhold til rengøring, og givet dig vores tips til, hvordan du rengør områderne bedst muligt.

Du bør generelt overveje, at fokusere på de steder i dit hjem, som bliver mest udsat for forskellige bakterier i løbet af en dag, når det kommer til rengøring. En god ide er, at du går en tur rundt i dit hjem, og skriver en liste over der områder, som du tænker har flest bakterier. Dermed kan du krydse af, når du har rengjort disse områder, og du sikrer dermed at bakterierne ikke spredes.

Det er en god ide, at fokusere på rengøringen især på grund af Corona. Hvis I er flere personer, som bor sammen, er det vigtigt at gøre ekstra rent, så I ikke smitter hinanden, hvis først en bliver syg.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du skal gøre rent og hvor ofte, så er du meget velkommen til at kontakte os. Vi beskæftiger os med rengøring i det offentlige, hvor vi dagligt sikrer, at bakterier ikke spreder sig.

Ring til mig på telefon 86 55 28 28 og få et uforpligtende tilbud på rengøring.