Ved at klikke på "Accepter" accepterer du lagring af cookies på din enhed for at forbedre navigation på hjemmesiden, analysere brugen af hjemmesiden og assistere i vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information.

GUIDE TIL DEN BEDSTE VINDUESPUDSNING

GUIDE TIL DEN BEDSTE VINDUESPUDSNING

direktøren på kontoret

“4 ud af 5 mænd kan godt lide at pudse vinduer, mens 2 ud af 3 kvinder hader det.”

En nem måde for manden at gøre forskel i hjemmet, er at hjælpe med vinduespudsningen. Ovenstående statistik kunne jo være en indikation for, at det ville være en “win-win”, hvis manden overtager vinduespudsningen.

Her får du seks gode råd til, hvordan du nemt og hurtigt kan vaske dine vinduer som en professionel.

1. DET RIGTIGE UDSTYR

Det er vigtigt, at du har det rigtige udstyr. Du skal bruge en god skraber og  en indvasker/svamp, samt viskestykker/microfiberklude. Det er altid en god ide, at have udstyret i orden, fordi det kan gøre en stor forskel for det endelige resultat.

2. LAV EN GOD SÆBEBLANDING

Når du skal vaske dine vinduer, skal du bruge en god opblandning. Her kan du bruge koldt vand, opvaskemiddel og en smule salmiakspiritus. Salmiakspiritussen opløser skidt og snavs på ruderne.

Tip: Du kan med fordel bruge en hjemmeblandning, idet både er billigere og mere miljøvenligt end den blandning du køber i butikkerne.

Eksempel på en god opblandning: 5 liter koldt vand, 1 spspk. opvaskemiddel og en skvis salmiakspiritus.

3. DET PERFEKTE VAND TIL VINDUESVASK

Du kan bruge mere end en slags vand, der er god til at vaske dine vinduer med. Og den bedste løsning er ikke nødvendigvis vand fra vandhanen, idet der er kalk i dette vand.

Istedet kan du både bruge vand fra en regnvandstønde eller vand fra en kondenstørretumbler.

Hvis dette ikke er en mulighed, kan du hælde ca. en dl. husholdningseddike i din opblandning med vand fra vandhanen. På den måde binder du den kalk der måtte være i vandet, og undgår striber eller pletter på ruden efter du har vasket dem.

4. SÅDAN PUDSER DU DINE VINDUER

Du pudser dine vinduer på den optimale måde, ved at starte i det øverste venstre hjørne. Det er vigtigt, at du overlapper et lille stykke af der, hvor du tidligere har kørt over med din skraber.

Den bedste vinduespudsning sker ved, at du pudser hele vinduet hver gang. Hvis dit vindue er meget beskidt, kan du pudse det flere gange.

5. HVILKET VEJR KAN DU PUDSE DINE VINDUER I?

I teorien kan du pudse dine vinduer i alle former for vejr.

Hvis du vil pudse dine vinduer i solskin, skal du være ekstra hurtig, idet solens stråler gør, at vandet fordamper meget hurtigt.

Hvis du vil pudse dine vinduer i frostvejr, skal du ligeledes være hurtig, idet vandet fryser meget hurtigt.

6. HVOR OFTE ER VINDUESPUDSNING NØDVENDIGT?

Som udgangspunkt skal du vaske dine vinduer mindst 3 til 4 gange om året. Det kan dog variere, afhængig af om du bor i et område, hvor dine vinduer bliver hurtigere snavsede på grund af faktorer, såsom trafik og vind.

Hvis du har brug for hjælp til din vinduespudsning, er du meget velkommen til at kontakte os.