Ved at klikke på "Accepter" accepterer du lagring af cookies på din enhed for at forbedre navigation på hjemmesiden, analysere brugen af hjemmesiden og assistere i vores markedsføringsindsats. Se vores Privatlivspolitik for mere information.

TIPS TIL EFFEKTIV OG HURTIG RENGØRING AF OVNEN

TIPS TIL EFFEKTIV OG HURTIG RENGØRING AF OVNEN

direktøren på kontoret

Når du skal i gang med et rengøringsprojekt, såsom at rengøre din ovn i dybden, kan det virke åbenlyst at køre i det nærmeste supermarked og købe sig fattig i rengøringsmidler. Men faktisk er dette nok slet ikke nødvendigt. Hvis du har en spand med brun sæbe, ganske almindelig opvaskemiddel og vand – så har du alt hvad du skal bruge.

Det kan endda være, at ovenstående heller ikke er nødvendig. Hvis din ovn har pyrolyse-funktion, kan den rense sig selv. Det er smart med en selvrensende ovn, men vær opmærksom på, at selv denne funktion ikke kan fjerne alle rester af gamle madrester. Derfor kan det være nødvendigt – engang imellem – at rengøre med vand og svamp alligevel.

TIPS TIL RENGØRING AF OVN MED GLAT EMALJE

Hvis din ovn har glat emalje belagt på elementerne, skal du bruge brun sæbe til at fjerne rester af snavs. Du kan ligeledes bruge brun sæbe på ovnplader med emalje. Hvis din ovn og/eller dine ovnplader har ru emalje, skal du ikke bruge brun sæbe.

Sådan gør du:

– Vælg den brune sæbe som er fast i en spand

– Fordel den brune sæbe på overfladerne

– Tænd ovnen på 100 grader. Husk at sætte eventuelle ovnplader i ovnen med brun sæbe på samme tid

– Når sæben begynder at boble op – sluk da ovnen

– Lad ovnen (og eventuelle elementer i ovnen) køle af

– Vask elementerne i vand

Nu skulle du gerne have fået fjernet det værste snavs fra ovnen. Hvis der stadig er snavs tilbage kan du gentage trinene ovenfor.

TIPS TIL RENGØRING AF OVN MED SELVRENSENDE RU EMALJE

Hvis din ovn har en ru emalje på indersiden betyder det sandsynligvis, at din ovn er selvrensende. Dermed kan du indstille din ovn til at varme ved en højere temperatur end normalt – og dermed vil ovnen rense sig selv.

OBS: Du skal være opmærksom på, at selvom det kan være fristende at rense din ovn med brun sæbe, så kan dette skade din ovns evne til at rense sig selv. Grunden til dette er, at det brune sæbe (eller ovnrens, for den sags skyld), går direkte ind og stopper for de små huller der er i emaljen, som normalt giver ovnen mulighed for at rense sig selv.

Du kan finde vejledningen til at rense din ovn på de medfølgende papirer, ellers kan du sikkert også finde den online ved at Google din ovn.

Sådan renser du din selvrensende ovn, når den ikke bliver helt ren

Du kan gøre følgende:

– Find en træspatel og skrab snavs væk

– Fordel en blanding af varmt vand og opvaskemiddel i ovnen. Lad dette sidde i 1 time

– Når snavset er blødgjort, kan du fjerne det med en opvaskebørste.

– Start ovnens selvrensende program

TIPS TIL RENGØRING AF DIN OVNRIST

Din almindelige bagerist kan ofte trænge til en lidt større omgang. Der kommer nemt skidt og snavs ned mellem risterne. Derfor er det heldigt, at din ovnrist garanteret er lavet af rustfrit stål, og den kan dermed tåle lidt mere.

Du kan derfor sagtens bruge brun sæbe og en lidt mere kraftigt svamp til rengøringen.

Vi anbefaler:

– Start med at give din ovnrist en tur i opvaskemaskinen (alternativt kan du også lægge den i blød noget vand blandet med opvaskemiddel)

– Hvis risten stadig har lidt genstridige rester tilbage på sig, kan du fordele brun sæbe over risten – og lade den hvile med det på i ca. 30 min.

– Herefter skulle det ikke være noget problem at fjerne resterne med en opvaskebørste eller skuresvamp

PRIORITER RENGØRINGEN I KØKKENET

Køkkenet har altid været et af de vigtigste områder at komme omkring med en klud pga. de mange bakterier der florerer, og den store kontaktflade.

Dette behov er ikke blevet mindre efter Corona-virus er kommet til Danmark. Nu er rengøring i køkkenet endnu vigtigere end nogensinde før – og det bør foretages oftere nu.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL RENGØRINGEN AF DIN VIRKSOMHED?

Vi udfører professionel rengøring af fællesområder hos virksomheder og organisationer. Du kan regne med, at vores rengøring altid er fejlfri.

Ring til Ole på telefon 86 55 28 28 og få et uforpligtende tilbud på rengøring